A fost odată un Crăciun 100% natural

Vestea bună este că și în zilele noastre putem trăi sărbători de iarnă cu decoruri naturale, de poveste. Designerii noștri vă propun creațiile originale și durabile prin intermediul colecției de Crăciun ‘Nutty and nice’.

Inspirația de anul acesta,

„Spărgătorul de nuci”.


Ca artist, hoinărești în căutarea inspirației pe mai multe tărâmuri. O sursă de inspirație recurentă în creațiile MiFlor este dansul din care am împrumutat mișcarea încă din primele aranjamente realizate. Colecția de Crăciun de anul acesta nu putea să facă excepție de la regulă, doar că de data aceasta am împrumutat mai mult decât mișcare, am împrumutat personaje, locuri și bucurie.

Am încercat să dezlegăm mistere din povestea Spărgătorului și a Clarei și să le reînnodăm într-o poveste florală.

Am încercat să dezlegăm mistere din povestea Spărgătorului și a Clarei și să le reînnodăm într-o poveste florală.


Florile uscate, o lume întreagă de noi posibilități


Un lucru important pe care am vrea să-l menționam încă de la început este faptul că florile uscate nu sunt florile ofilite în vaze sau presate în cărți uitate pe rafturi. Florile uscate sunt o ramură complet nouă în floristică practicată în România.

La ora actuală sunt foarte puțini designeri florali care înglobează florile uscate în aranjamentele lor iar percepția generală cu privire la această categorie florala este încă cea de flori ofilite, șterse, vândute la marginea pieței de o doamnă în vârstă. Această imagine este profund înrădăcinată în memoria noastră colectivă încât și simplul gând la aranjamente de flori uscate ne face să ne mutăm atenția în altă direcție.

Călătoria noastră în această zonă a început cu o floare la fel de iubită și în variantă proaspăt culeasă și în variantă uscată, și anume lavandă. Am îmbrățișat această floare în aranjamente variate și am căutat de fiecare data flori de calitate cu miros deosebit.

Câmpuri, mansardă, buchete


România este casa noastră și îi iubim câmpurile sălbatice sau lucrate, pădurile și dealurile, satele liniștite și orașele agitate, și oricât am încerca să închidem în exteriorul casei sau să fugim de agitația din București, trebuie să recunoaștem că pentru noi este o sursă inepuizabilă de inspirație. Am întâlnit în acest oraș oameni de peste tot cu tot felul de meserii și printre ei am descoperit prieteni cu pasiuni comune care ne-au arătat că România are potențial și, credem noi, un viitor frumos în domeniul floristicii. Acești oameni au devenit furnizorii noștri pentru că ne place să folosim în aranjamente flori de calitate din producție locală. Am învățat de la ei despre o gamă variată de flori autohtone pe care le putem culege și uscă noi înșine. Și după un lung șir de experimente, am descoperit că pentru a-și păstra frumusețea florile au nevoie de un spațiu cu adevărat magic, așa că am acaparat mansarda familiei Floroiu (părinții unuia din designeri). În prezent, modesta noastră mansardă găzduiește câteva …sute de buchete de flori.

Condițiile perfecte de uscare din mansardă ne permit să vă oferim aranjamente de calitate la cele mai înalte cote.

Vă puteți bucura de calitatea aranjamentelor noastre, comandându-le acum și în magazinul nostru online.

Designerii MiFlor

Daniela Barbacariu și Mihaela Floroiu